Aihearkisto: Ajankohtaista

Apurahatiedote 2019

VUODEN 2019 APURAHA

Kirkkomusiikin säveltäjät ry / Finlands kyrkomusiktonsättare rf (myöhemmin KMS ry) julistaa jäsenistölleen haettavaksi sävellysapurahan 3000 euroa vuodelle 2019. Apurahan saaja sitoutuu säveltämään teoksen Turun tuomiokirkossa helmikuussa 2021 järjestettäville Katedraali soi -festivaaleille allaolevin ehdoin.

Apurahahakemukset tulee toimittaa osoitteeseen kimusaveltajat@gmail.com 30.6.2019 mennessä. Valinnan suorittaa KMS ry:n jäsenistöstä koostuva raati. Hakukelpoisia ovat KMS ry:n jäsenet (raatia lukuunottamatta). Hakijan tulee olla maksanut vuoden 2019 jäsenmaksun eräpäivään mennessä (30.6.2019), jotta apurahahakemus hyväksytään. Apurahan saaja julkistetaan elokuussa 2019 ja valmiin sävellyksen luovuttamisen takaraja on 30.8.2020.

Sävellettävän teoksen kesto on 10-15 minuuttia ja se sävelletään joko a) laulusolistille ja 2-3 soolosoittimelle tai b) kamarikuorolle ja 2-3 soolosoittimelle. Valinnaiset soolosoittimet: fl, kl, ob, fag, cor, trp, trb, org, arp, p, v, vla, vc, kb.

Teksti on vapaavalintainen ja kirkkokontekstiin sopiva. Säveltäjä selvittää tekstin käyttöoikeudet.

Tilattava teoksen tulee sisältää muilla taideilmaisukeinoilla luotuja elementtejä, esim. tanssi, teatteri, kuvallinen ilmaisu (multimedia, videotaide, valotaide, kuvainstallaatio), ääni-installaatio, live-elektroniikka. Hankkeelle on saatu lisärahoitusta 1000 euroa, jolla muiden taideilmaisukeinojen kustannukset on tarkoitus korvata.

KMS ry:n 3000 euron apuraha kohdennetaan sävellystyöhön. 1000 euron lisärahoitus kattaa teoksen yhteyteen luotavat muut taideilmaisuelementit. Katedraali soi -festivaali vastaa kantaesityksen kustannuksista.

Sibelius-rahastosta kirkkomusiikille korvamerkittyä rahaa

Yhdistyksemme aloitteesta on Suomen Säveltäjät ry:n Sibelius-rahaston jakoon saatu tästedes vuosittain 6000 € kirkkomusiikin säveltämiseen korvamerkittyä rahaa. Argumentoimme aloitettamme sillä, että Kirkkohallitus maksaa vuositasolla Kopioston kautta valokopioinnista merkittävän korvaussumman, ja tätä rahaa päätyy myös säveltäjäjärjestöjen käyttöön.

Kyseiset avustukset ovat kenen tahansa taidemusiikin säveltäjän haettavissa, ja varsinkin näin ensimmäisellä kierroksella toivomme tietysti Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n jäseniltä paljon hyviä hakemuksia! Hakuaika kestää lokakuun, tarkemmat tiedot oheisesta linkistä.

Sibelius-rahasto

Apuraha 2018

KIRKKOMUSIIKIN SÄVELTÄJÄT RY:N APURAHA 2018

TIEDOTE

Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n hallitus julisti jäsenilleen haettavaksi kaksi kohdennettua työskentelyapurahaa uuden kirkkomusiikin säveltämiseen. Hakemuksia saapui yhteensä kahdeksan kappaletta. Osa hakijoista haki kumpaakin apurahaa. Apurahan saajiksi valittiin seuraavat kaksi säveltäjää:

1. Urkumusiikin säveltämiseen Olli Pyylammelle Kallion kirkkoon

Matti Heininen

1. Musiikin säveltämiseen Sirkku Rintamäen johtamalle Kannelkellot-lapsikuorolle

Olli Kortekangas

Valitut säveltäjät saavat kumpikin 1700 euron verottoman työskentelyapurahan heti valinnan jälkeen. Apurahan saajat sitoutuvat säveltämään noin 10 minuuttia musiikkia, joka on mahdollista esittää sekä liturgiassa että konsertissa. Sen lisäksi Kirkkomusiikin säveltäjät ry pyrkii neuvottelemaan Kannelmäen ja Kallion seurakuntien kanssa lisäpalkanosan maksamisesta. Kantaesitykset tapahtuvat vuonna 2019 esittäjien kanssa sovittavana ajankohtana. Kirkkomusiikin säveltäjät ry. edellyttää, että valitut säveltäjät sopivat ao. kirkkomuusikoiden kanssa kantaesityksen tarkemman ajankohdan lisäksi musiikin liturgisesta kontekstista sekä tutustuvat käytössä oleviin instrumentteihin.

Apurahojen taustaa

Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n hallitus pyrkii parhaillaan laajentamaan yhdistyksen rahoituspohjaa ja palaamaan strukturoituihin hakuihin. Kiitämme kaikkia
apurahan hakijoita huolellisesti laadituista hakemuksista, ja rohkaisemme hakemaan yhdistyksemme apurahaa uudestaan, vaikka se ei tällä kertaa olisi osunut omalle kohdalle. Myös aloitteet yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi ovat erittäin tervetulleita!

Kiitokset Villivirsiä-seminaarista!

Villivirsiä käsitellyt seminaari Alppilan kirkossa 8.5. onnistui upeasti! Meitä oli paikalla noin 50 henkeä! Lämmin kiitos kaikille osallistuneille ja järjestämässä olleille, Kallion seurakunnalle ja Sulasolille!Villivirsiä-seminaari 2018 Villivirsiä5Villivirsi-seminaarin ”primus motor” Jyrki Linjama (vas.) esitteli omaa virttään, jota myös laulettiin. Säestäjänä toimi Sirkku Rintamäki. Oikealla tilaisuuden puheenjohtajana toiminut Reijo Kekkonen.

Villivirsiä-seminaari 2018Sirkku Rintamäki ja Heimo Hatakka kertoivat kuinka heidän Villivirtensä syntyivät.

Kuvaaja: Ahti Viluksela/Sulasol