Aihearkisto: Menovinkit

Urkuteos Via crucis ja liturgista tanssia

KUTSU

Sävelsin viime vuonna urkukappaleen Via crucis. Se toteutetaan osana ristintien hartautta tiistaisin klo 18 Helsingin Johanneksenkirkossa maaliskuun 3., 17. ja 31. päivä sekä Kauniaisten kirkossa huhtikuun 7. päivä klo 19 ja 10. päivä klo 15. Kolmeen viimeiseen kertaan sisältyy liturgista tanssia, Titta Tunkkarin soolokoreografia. Kesto n. 1 tunti. Helsingissä urkurina on Dag-Ulrik Almqvist, Kauniaisissa puolestaan Heli Peitsalo.

Teos on sävelletty Sibelius-rahaston, Musiikin edistämissäätiön, Johannes församlingin ja Kauniaisten seurakunnan taloudellisella tuella. Alkuperäisenä herätteenä Via crucikselle oli Jan Lehtolan esitys Lisztin vastaavasta musiikista, Johanneksenkirkossa muutama vuosi sitten. Miten musiikki voi tunnustella olemassaoloamme kannattelevaa mysteeriä: Jumalaa, perimmäistä hyvyyttä, asettumassa alttiiksi meidän ihmisten pahimmalle julmuudelle? Jos evankeliumien kertomus ristintiestä ei meitä hiljennä, mikä sitten?

Jyrki Linjama

Jyrki Linjaman sävellyksiä kuultavana

Andrzej Wilkus soittaa Jyrki Linjaman Kitarasonaatin osana Kolminaisuuden päivän messua, Kauniaisten kirkossa sunnuntaina 25.5. klo 10.

Laura Mäkitalo ja Ilmo Ranta esittävät Tapiolan kirkon lounaskonsertissa 19.6. klo 12 Linjaman laulusarjan Das fliessende Licht der Gottheit (Mechthild von Magdeburg) sekä katkelman hänen kirkko-oopperastaan Kolme kirjettä Laestadiukselle. (Kirkko-ooppera on kuunneltavissa YLE Areenassa elokuun puoliväliin asti.)

Honkanen: Passio Matteuksen mukaan

30.03.2018 18:00 Pitkäperjantain konsertti Tampereen tuomiokirkossa

Osmo Honkanen: Passio Matteuksen mukaan, kantaesitys
Solistit: Julius Martikainen, Jeesus, Jani Laaksonen, kertoja
Kuorot: Aleksanterin lauluryhmä, Cantionale, Tuomiokirkkoseurakunnan kuoro, lapsikuoro
Kuorojen johto: Pirjo Mäntyvaara, Merja Lohilahti, Maiju Häyrynen
Soittajat: Riikka Viljakainen, sivulehterin urut, Esa Toivola, pääurut, Osmo Honkanen, urkupositiivi, Miika Jämsä, sello

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €
Konsertin kesto noin 75 min

Villivirsiä-seminaari ti 8.5.!

Tervetuloa Villivirsiä-seminaariimme ti 8.5. klo 16 alkaen Alppilan kirkolle!

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16, jonka jälkeen 16:30 alkaa yhdistyksen kevätseminaari ja iltamessu klo 20. Ennen iltamessua tarjoamme iltapalaa.

Seminaarin aiheena on pian ilmestyvä virsikokoelma Villivirsiä (Sulasol 2018). Kokoelman virsiä esittelevät ja laulattavat niiden säveltäjät Ilkka Hammo, Matti Heininen, Osmo Honkanen, Jyrki Linjama, Hannu Pohjannoro ja Sirkku Rintamäki sekä sanoittajat Heimo Hatakka ja Pekka Kivekäs. Uskonnonpedagogiikan lehtori, TT Tapani Innanen Helsingin yliopistosta esitelmöi muuttuvasta virsikäsityksestä. Seminaarin puheenjohtaja on Reijo Kekkonen. Ennakkotiedoista poiketen valitettavasti professori Trond Kverno joutui perumaan tulonsa seminaariimme.

Seminaarin kieli on suomi. Virsiä lauletaan yhdessä sekä seminaarissa että iltamessussa, jonka pappina on Samuli Koivuranta ja muusikkoina Sirkku Rintamäki, Peter Peitsalo ja Tommi Niskala. Seminaari ja iltamessu järjestetään yhteistyössä Kallion seurakunnan ja Villivirsiä-toimituskunnan kanssa.

Mikäli tiedät jo saapuvasi paikalle, otan mielelläni vastaan ennakkoilmoittautumisia osoitteeseen kimusaveltajat@gmail.com 1.5. mennessä, jotta osaamme hieman varautua tarjoiluissa. Ennakkoilmoittautuminen ei ole kuitenkaan pakollista.

Lämpimästi tervetuloa!