Aihearkisto: Menovinkit

Maria-oratorion kantaesitys la 21.3.2020 klo 18.00 Tampereella

Pispalan kirkossa Tampereella kantaesitetään uusi oratorio.
Janne Salmenkankaan Elisa af Hällströmin librettoon säveltämä kolminäytöksinen oratorio Neitsyt Mariasta (2020) saa kantaesityksensä Pispalan kirkossa la 21.3.2020 klo 18. Teos on sävelletty sekakuorolle, solisteille, orkesterille ja uruille. Se on kestoltaan n. 70 min.
Harjun Kamarikuoro, Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri, Sanna Ketola, Maria, Tarja Laitinen, Elisabet, Heikki Hattunen, Gabriel, Lasse Kautto, Joosef, Janne Salmenkangas, Jeesus, Elina Peura, urut. Johtaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.
Teos on sävelletty Sibelius-rahaston kirkkomusiikkiapurahan sekä Pispalan rukoushuoneyhdistyksen apurahan tuella.
Lisätietoja oratorion facebook-sivulla:

Urkuteos Via crucis ja liturgista tanssia

KUTSU

Sävelsin viime vuonna urkukappaleen Via crucis. Se toteutetaan osana ristintien hartautta tiistaisin klo 18 Helsingin Johanneksenkirkossa maaliskuun 3., 17. ja 31. päivä sekä Kauniaisten kirkossa huhtikuun 7. päivä klo 19 ja 10. päivä klo 15. Kolmeen viimeiseen kertaan sisältyy liturgista tanssia, Titta Tunkkarin soolokoreografia. Kesto n. 1 tunti. Helsingissä urkurina on Dag-Ulrik Almqvist, Kauniaisissa puolestaan Heli Peitsalo.

Teos on sävelletty Sibelius-rahaston, Musiikin edistämissäätiön, Johannes församlingin ja Kauniaisten seurakunnan taloudellisella tuella. Alkuperäisenä herätteenä Via crucikselle oli Jan Lehtolan esitys Lisztin vastaavasta musiikista, Johanneksenkirkossa muutama vuosi sitten. Miten musiikki voi tunnustella olemassaoloamme kannattelevaa mysteeriä: Jumalaa, perimmäistä hyvyyttä, asettumassa alttiiksi meidän ihmisten pahimmalle julmuudelle? Jos evankeliumien kertomus ristintiestä ei meitä hiljennä, mikä sitten?

Jyrki Linjama

Jyrki Linjaman sävellyksiä kuultavana

Andrzej Wilkus soittaa Jyrki Linjaman Kitarasonaatin osana Kolminaisuuden päivän messua, Kauniaisten kirkossa sunnuntaina 25.5. klo 10.

Laura Mäkitalo ja Ilmo Ranta esittävät Tapiolan kirkon lounaskonsertissa 19.6. klo 12 Linjaman laulusarjan Das fliessende Licht der Gottheit (Mechthild von Magdeburg) sekä katkelman hänen kirkko-oopperastaan Kolme kirjettä Laestadiukselle. (Kirkko-ooppera on kuunneltavissa YLE Areenassa elokuun puoliväliin asti.)

Honkanen: Passio Matteuksen mukaan

30.03.2018 18:00 Pitkäperjantain konsertti Tampereen tuomiokirkossa

Osmo Honkanen: Passio Matteuksen mukaan, kantaesitys
Solistit: Julius Martikainen, Jeesus, Jani Laaksonen, kertoja