Apurahat 2018

Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n hallitus julistaa haettavaksi kaksi apurahaa uuden kirkkomusiikin säveltämiseen. Apurahan saaja sitoutuu säveltämään noin 10 minuuttia musiikkia, joka on mahdollista esittää sekä liturgiassa että konsertissa. Toinen apuraha myönnetään urkumusiikin säveltämiseen Olli Pyylammelle Kallion kirkkoon, toinen taas musiikin säveltämiseen Sirkku Rintamäen johtamalle Kannelkellot-lapsikuorolle. Lapsikuorolle voi säveltää a cappella; mahdollisista soittimista ei saa koitua kuluja.

Valitut säveltäjät saavat kumpikin 1700 euron verottoman työskentelyapurahan heti valinnan jälkeen. Sen lisäksi Kirkkomusiikin säveltäjät ry pyrkii neuvottelemaan Kannelmäen ja Kallion seurakuntien kanssa lisäpalkanosan maksamisesta. Kantaesitykset tapahtuvat vuonna 2019 esittäjien kanssa sovittavana ajankohtana. Kirkkomusiikin säveltäjät ry. edellyttää, että valitut säveltäjät sopivat ao. kirkkomuusikoiden kanssa kantaesityksen tarkemman ajankohdan lisäksi musiikin liturgisesta kontekstista sekä tutustuvat käytössä oleviin instrumentteihin. Apurahan saajat valitsee Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n hallituksen asettama työryhmä. Hakukelpoisia ovat kaikki Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n jäsenet, joiden jäsenmaksu vuodelle 2018 on maksettu 15.6. mennessä. Vapaamuotoisiin hakemuksiin tulee sisältyä ansioluettelo sekä vähintään kaksi hakemusta tukevaa työnäytettä (PDF ja/tai MP3 tai linkki). Hakemukset pyydetään lähettämään viimeistään 15.6. osoitteeseen kimusaveltajat@gmail.com. Valinnoista informoidaan henkilökohtaisesti kaikkia hakijoita 31.8.2018 mennessä.

Apurahojen taustaa

Kirkkomusiikin säveltäjät ry. on jakanut vuosittain apurahoja uuden kirkkomusiikin säveltämiseen. Alkuvaiheessa Teoston rahoitukseen sisältyi apurahoille vuotuinen 5000 euron osuus, joka noin 10 vuotta sitten poistui osana Teoston säästötoimia. Sen jälkeen jako on ollut vähäistä (jos toiminta-avustuksesta on sattunut jotain jäämään) ja perustunut satunnaisiin hakemuksiin.

Yritämme nyt jälleen profiloitua tällä alueella, laajentamalla rahoituspohjaa ja palaamalla strukturoituihin hakuihin. Ensi askeleena tällä tiellä saimme Kirkkohallitukselta hiljan 1500 euron avustuksen tälle vuodelle, esittämämme jakosuunnitelman tueksi. Aiemmissa suunnatuissa hauissa on pyritty tyylien, kielien, kirkkokuntien yms. tekijöiden moninaisuuteen. Tänä vuonna fokuksessa on urut ja lapsikuoro, ensi vuonna jotain muuta. Valintaan vaikutti ja vaikuttaa moninaisuus-ihanteen ohella se, että löydämme esittämisestä aidosti kiinnostuneita muusikoita. Ideat ja aloitteet tuleville vuosille ovat tervetulleita!

Tiedustelut:
Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n puheenjohtaja Jyrki Linjama,