Lapsikuoroseminaari 16.-17.11.2019

Yhdistyksemme järjestää Nuorten Kuoroliiton kanssa seminaarin, jonka aiheena on lapsi- ja nuorisokuorolle säveltäminen. Seminaarilla sekä siihen kuuluvalla messulla ja konsertilla järjestäjät haluavat rohkaista nykymusiikin säveltäjiä ja sävellysopiskelijoita tutustumaan lapsikuoroinstrumenttiin, sen koskettavaan sointiin ja monitasoiseen ilmaisuvoimaan.
Lauantaina 16.11. klo 16 Mikael Agricolan kirkossa kuullaan kantaesitys Olli Kortekankaan uudesta lapsikuoroteoksesta Luotujen virsi – Missa brevis lapsikuorolle, obligatosoittimille ja pianolle tai uruille teksti: trad., Pekka Kivekäs.

Sunnuntaina 17.11. klo 12-16 seminaaripäivä luentoineen ja nuottiesittelyinen Helsingin Konservatoriolla. Seminaarin päättävässä konsertissa esitetään nykymusiikkia lapsi- ja nuorisokuoroille mm. Heta Aholta, Antti Auviselta, Alex Freemanilta, Anna Huuskoselta, Jyrki Linjamalta ja Lauri Supposelta.

Seminaarin ja konsertin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan näillä sivuilla elokuussa 2019. Tarkat kellonajat päivittyvät myös silloin. Seminaarin alustajina esiintyvät Katherine Pukinskis (Harvardin yliopisto), Mia Makaroff, Ismo Savimäki, Viena Kangas ja Anna Nora. Alustuksissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

Mia Makaroff: Millainen teksti lapsikuoroteokseen?
-Mitä pitää ottaa huomioon teoksen aihetta, sisältöä ja teemoja valittaessa, kun esittäjinä on lapset ja nuoret?
-Miten teksti tulee valita, jos haluaa teoksensa myös kansainvälisille markkinoille?

Viena Kangas ja Anna Nora: Lapsikuoron ilmaisun mahdollisuudet ja rajoitukset
– Mihin lapsikuoron pystyy? Mikä on lapsikuorolle helppoa, idiomaattista, vaikeaa?
– Millaisia erityistehoja juuri lapsikuoroinstrumentista löytyy?
– Käytännön esimerkkejä ja katkelmia onnistuneista teoksista

https://www.facebook.com/events/2814207791994348/