Aihearkisto: Ajankohtaista

Mikko Heleniuksen säveltämän Loputon Käpylä -oopperan kantaesitys Käpylän kirkossa 26.1.2023

Loputon Käpylä -ooppera on Oulunkylän seurakunnan käynnistämä suurhanke, joka juhlistaa Helsingin Käpylän kaupunginosan 100-vuotista historiaa. Mikko Heleniuksen säveltämä ja Miira Sippolan käsikirjoittama ooppera peilaa William Blaken ajatusmaailmaa.

Oopperan ohjaa Juulia Tapola. Keskeisissä rooleissa laulavat sopraano Mia Heikkinen, mezzosopraano Ann-Marie Heino ja baritoni Riku Pelo. Oopperan esitykset tuottaa Teatro Productions.

Esitykset Käpylän kirkossa 26.1.2023, 27.1.2023 ja 28.1.2023

Lisätietoja linkistä: https://teatro.fi/tapahtumat/loputonkapyla/

Apurahahaku nuorten kristilliseen kulttuuritoimintaan

Kirkkohallitus jakaa kristillistä kulttuuria ja taidetta edistäviä apurahoja, joiden painopisteenä ovat nuoret taiteen ja kulttuurin tekijät tai nuoria tavoittava kulttuuritoiminta. Avustusta voi hakea esimerkiksi konsertteihin, musiikkitapahtumiin tai yhden yksittäisen teoksen toteuttamiseen. Yksittäiset henkilöt, ryhmät, yhteisöt ja seurakunnat voivat hakea apurahaa 15.11.2022 mennessä. Apurahat ovat suuruudeltaan 1500 euroa ja niitä jaetaan enintään 13 kappaletta.

Lue tarkempia tietoja apurahasta linkin kautta:

Jorma Hannikaisen Rauhan maja -kuorofantasian kantaesitys

Vihdin kirkko 250 -juhlamessussa 2.10. klo 10 kantaesitetään Jorma Hannikaisen säveltämä tilausteos Rauhan maja -kuorofantasia sekakuorolle, jousille, oboelle, lyömäsoittimille ja kaksille uruille. Sen esittävät Vihdin kamarikuoro, sopraano Virva Puumala ja juhlaorkesteri Jorma Hannikaisen johdolla.

Messussa liturgina on kirkkoherra Pekka Valkeapää, piispa Kaisamari Hintikka saarnaa, urkureina Kaisa-Leena Hannikainen ja Elina Pikkuhookana.

Rauhan maja -kuorofantasiaan sisältyvät messun alkumusiikki, psalmimusiikki, tekstimusiikit, ehtoollismusiikki ja päätösmusiikki. Tekstit pohjautuvat raamatunteksteihin ja hymniin ”Jerusalem, rauhan maja – Urbs beata Jerusalem”. Latinankielisen hymnitekstin on kääntänyt Samppa Asunta.

Messu on katsottavissa Vihdin seurakunnan youtube-kanavalla kahden viikon ajan:

Vuoden 2022 apurahan saaja valittu

Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n hallitus julisti jäsenilleen 3000 euron suuruisen sävellysapurahan 7.3.2022 kansanmusiikkia ja sen perinteitä, uusia ilmaisutapoja, soittimia tai muita piirteitä hyödyntävän tai niistä innoittuneen kirkkomusiikin säveltämiseen. Apurahan saajaksi valittiin Laura Airola. Apuraha myönnettiin kansanmusiikkivesperin säveltämiseen.

Kiitos kaikille apurahaa hakeneille ja onnea apurahan saaneelle!

Uutta urkumusiikkia Suomesta -seminaari 25.9.2022

Kahden välivuoden jälkeen on aika kokoontua taas seminaarin merkeissä! KMS ry järjestää seminaarin ”Uutta urkumusiikkia Suomesta”, joka pidetään Paavalinkirkossa (Sammatintie 5, Helsinki) sunnuntaina 25.9.2022 klo 16-19. Seminaarissa Jan Lehtola ja Peter Peitsalo soittavat ja esittelevät urkuteoksia säveltäjiltä Matti Heininen, Maija Hynninen, Jan Lehtola, Lauri Mäntysaari ja Veli-Matti Puumala.

Seminaari koostuu kahdesta osasta, joissa molemmissa kuullaan musiikkia ja käydään lopuksi paneelikeskustelu. Keskusteluiden aiheina ovat uruille säveltäminen sekä hymnit urkusävellyksissä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!