Lapsikuoroseminaari 16.-17.11.2019

Seminaari lapsi- ja nuorisokuorolle säveltämisestä

Yhdistyksemme järjestää yhdessä Nuorten Kuoroliiton kanssa seminaarin, jonka aiheena on lapsi- ja nuorisokuorolle säveltäminen. Seminaarilla sekä siihen kuuluvalla messulla ja konsertilla järjestäjät haluavat rohkaista nykymusiikin säveltäjiä ja sävellysopiskelijoita tutustumaan lapsikuoroinstrumenttiin, sen koskettavaan sointiin ja monitasoiseen ilmaisuvoimaan.

Sunnuntain seminaarissa järjestetään lyhyt workshop, jossa on mahdollista saada palautetta omista sävellyskatkelmista. Tätä tarkoitusta varten lapsikuorolle säveltämisestä kiinnostuneet sävellysopiskelijat ja säveltäjät voivat kirjoittaa kuusitahtisen tai enintään 30 s kestävän katkelman lapsikuorosävellystä yhdessä tutkittavaksi. Seminaarin lapsikuoroasiantuntijat valitsevat seminaarin työpajassa käsiteltäväksi neljä katkelmaa sekä lisäksi yhden katkelman varalle. Lisätietoa http://www.kirkkomusiikinsaveltajat.fi/call-for-score-fragments-helays-uutta-musiikkia-lapsi-ja-nuorisokuoroille/

Lauantaina 16.11. klo 16 Mikael Agricolan kirkossa kuullaan kantaesitys Olli Kortekankaan uudesta lapsikuoroteoksesta Luotujen virsi – Missa brevis lapsikuorolle, obligatosoittimille ja pianolle tai uruille teksti: trad., Pekka Kivekäs.

Sunnuntaina 17.11. klo 12-16 seminaaripäivä luentoineen ja nuottiesittelyinen Helsingin Konservatoriolla

Klo 12.00-13.40

 • Tervetulotoivotus
 • Puheenvuorot keskusteluineen
 • Mia Makaroff  / Millainen teksti lapsikuoroteokseen?-Mitä pitää ottaa huomioon teoksen aihetta, sisältöä ja teemoja valittaessa, kun esittäjinä on lapset ja nuoret?
  -Miten teksti tulee valita, jos haluaa teoksensa myös kansainvälisille markkinoille?
 • Ismo Savimäki / Ruohonjuuritason kuoro-ohjelmiston käyttäjän näkökulma: Mitä lapsikuoroissa lauletaan ja mitä sinne kaivataan?
 • Katherine Pukinskis / Hänen konsertissa kantaesitettävän teoksensa lähtökohdat ja Nuorten Kuoroliiton teokselle asettat toiveet ja tekniset suuntaviivat. (Kielenä englanti)

Klo 13.40-14.10
Tauko

Klo 14.10-15.30

 • Viimeinen puheenvuoro keskusteluineen
 • Viena Kangas ja Anna Nora / Lapsikuoron ilmaisun mahdollisuudet ja rajoitukset– Mihin lapsikuoron pystyy? Mikä on lapsikuorolle helppoa, idiomaattista, vaikeaa?
  – Millaisia erityistehoja juuri lapsikuoroinstrumentista löytyy?
  – Käytännön esimerkkejä ja katkelmia onnistuneista teoksista
 • Sävellysnäytteitä HUOM! Sinun on mahdollista lähettää työpajaan oma lapsikuorosävellyksesi katkelma: lisätietoa https://www.kirkkomusiikinsaveltajat.fi/call-for-score-fragments-helays-uutta-musiikkia-lapsi-ja-nuorisokuoroille/
 • Tilaisuuden päätös

Klo 15.30-16.00

 • Materiaaliesittely

Klo 16.00-17.00
Konsertti konservatorion Konserttisalissa. Seminaarin päättävässä konsertissa esitetään nykymusiikkia lapsi- ja nuorisokuoroille mm. Heta Aholta, Antti Auviselta, Alex Freemanilta, Anna Huuskoselta, Jyrki Linjamalta ja Lauri Supposelta. Konsertissa esiintyvät kuorot All4Voices, Galante ja Candomini.

https://www.facebook.com/events/2814207791994348/